Železný pes v Sadské 2010

29.08.2010 23:02

V sobotu 28.srpna proběhl v rekreačním areálu u jezera v Sadské 18.ročník tradičního triatlonu se psy s názvem "Železný pes". Soutěžilo se ve dvou kategoriích. Závodníci do 15 let či závodníci se psem do 40cm kohoutkové výšky absolvovali tzv. "Malý okruh", tedy 70m plavání, poté 2,6km na kole a na závěr 2,3km běhu. Velký okruh měl dvojnásobné délky jednotlivých úseků a byl připraven pro závodníky starší 15 let a závodníky se psem nad 40 cm kohoutkové výšky.

Jelikož po několika předešlých letech nedošlo ke kolizi v termínu tohoto krásného závodu s jiným závodem psích spřežení, jako tomu bylo poslední roky, mohli se tohoto ročníku zúčastnit i 3 závodníci z klubu SK Děti Severu.

Ženskou kategorii ve velkém okruhu zastupovali Martina Štěpánková s Pinkym a Vendula Pekárková s fenou Zippy, v mužské kategorii velkého okruhu měl tým jedno želízko v ohni, a to Dušana Erbse s Artušem. I díky velké podpoře a skvělé pomoci v depech od svých realizačních týmů, dokázali závodníci SK Děti Severu obsadit příčky nejvyšší. Martina s Pinkym obsadili, dle očekávání pořadatelů, první místo a díky skvělému času se stali i celkovým vítězem velkého okruhu. Vendula při své premiéře na tomto závodě dosáhla hned na příčku za Martinou a obsadila nádherné druhé místo. Obě ženy ukazály, že jistě mají skvěle našlápnuto pro nadcházející sezonu. Svou premiéru, alespoň co se týče psího parťáka, zde měl i Dušan. První místo a zisk titulu "železný pes" je pro tento sehraný tým, jakým Dušan s Artušem opravdu jsou, též krásným zahájením podzimní části musherské sezony. Gratulujeme!

Výsledky Železný pes 2010