Sirius Canicross Okolohradce 2010 zdárně uskutečněn

07.09.2010 22:58

Téměř půl roční přípravy byly zdárně zúročeny během tohoto víkendu. Za krásného, téměř letního počasí, proběhl zdárně 4. ročník závodu "Sirius Canicross Okolohradce". Akce byla úspěšná snad po všech stránkách-ideální počasí, závodníky chválené tratě, bohatý doprovodný program ve formě ukázek agility, dogdancingu a vodního zorbingu pro všechny zdarma, výborný gulášek pro závodníky a samozřejmě perfektně pracující tým pořadatelů. Na letošním ročníku bylo uskutečněno 118 startů dohromady v hlavním závodě a v závodě canicrossu mládeže a příchozích, který nesl název "Hill´s canicross pro celou rodinu". Již toto je rekordní účast hradeckého závodu a i jedna z největších účastí na závodech psích spřežení pořádaných za poslední roky u nás v republice. Přičteme-li k tomu navíc 18 závodníků, kteří se postavili na start nedělního plaveckého závodu se psy "Vlastíkovo plavání okolohradce", nemohli být pořadatelé za tuto účast spokojenější .Velmi početná byla i výprava z Polska.

Všichni závodníci si přišli na své. Mimo nádherných a připravených tratí v krásném prostředí Novohradeckých lesů, teplé vody v rybníku Biřička a počasí, jenž přímo vyzývalo ke koupání i v tento zářijový víkend, bylo pro všechny závodníky připraveno spousty hodnotných cen. A to nejenom pro tři nejlepší z každé disciplíny, kteří obdrželi také tradiční keramické medaile z dílny Evy Erbsové. Pro všechny zúčastněné, včetně dětí a příchozích závodníků ze sobotního závodu, byla na nedělní odpoledne připravena velká tombola o zajímavé ceny, které se dostaly opravdu na každého. Zkrátka sportovní víkend jako malovaný, který byl jistě zážitkem jak pro malé i velké závodníky, tak i pro početné diváky, kteří přišli fandit.

Rád bych poděkoval všem partnerům akce (Sirius, Hill´s, Alavis, Bazalka, Česká vinotéka, ManMat, pekařství U Prokopa, město Hradec Králové), celému týmu již ostřílených pořadatelů (Renča, Mára, Sárka, Lukáš, Ivoš, Petr) a specielně svým rodičům a manželce Kátě, všem za výbornou spolupráci a za to, jak jsme to výborně zvládli. Děkuji též Karlovi Vlčkovi za pomoc s časomírou a výsledky.

Poděkování patří i těm, jenž se zasloužili o doprovodný program-Jakub Jurčaga (dogdancing), Veronika Vejrová (agility), Ondřej Nováček (vodní zorbing). Díky také  Honzovi Zimovi, který mi pomáhal, při společných vyjížďkách, ty parádní tratě vymýšlet.

Takže chvíli odpočinek, a pak hurá..... na 5.ročník 2011.

 

Dušan Erbs

 

Výsledky najdete zde