Nová trať pro Sirius Canicross Okolohardce 2010

13.06.2010 23:12

Rybník Biřička, ležící ve stejnojmeném rekreačním areálu v Hradci Králové, prošel v posledních měsících významnou rekultivací. Došlo především k jeho vyhloubení, zpevnění hráze a vytvoření přepadového koryta. Hlavní změnou, zasahujícího přímo do dění našeho závodu Sirius Canicross Okolohradce 2010, je především zrušení zadního velkého brodu. Dále došlo i ke změně kvality některých cest, jenž byli součástí loňské tratě, a to použitím těžké techniky během rekultivace vodní nádrže.

Ovšem tyto změny, nebyly pro pořadatele rozhodně žádnou překážkou, k nalezení jiné, bezpečné a možná i zajímavější, rozmanitější a členitější trasy pro hlavní závod v nádherných Novohradeckých lesích.

Pro závodníky hlavního závodu bude tedy v sobotu a v neděli čekat zbrusu nová trať, jejíž délka je cca 4,4 km. Oproti loňsku bude opačně orientován start a dojezd do cíle. Po startu na závodníky čeká alespoň jeden menší brod, na kterém se budeme snažit hrází zvýšit jeho výšku pro dostatečné osvěžení psů před absolvováním zbytku tratě. Letos bude profil tratě o něco členitější (nějaký ten kopeček vzhůru), aby i samotní závodníci plně využili svůj fyzický potenciál. Před cílem bude na závodníky čekat nový kamenný most přes bývalý velký brod v lese. A pak již 200m cílová rovina po travnaté pláži rybníka.Trasa je po většině délky zastíněná s převahou měkkého lesního terénu, případně pískové zpevněné cesty. Trať je bezpečná i pro ty největší rychlíky.

Na druhou (sobotní) večerní etapu (týká se pouze kategorie SC1 zařazené do Hill´s Cupu) bude připravena trať o délce do 2km, převážně po pískových zpevněných cestách. Shodnou trať budou absolvovat též v sobotu, tak jako loni, canicrossaři a canicrossařky v kategorii dospělých příchozích.

Tímto bych rád poděkoval Honzovi Zimovi za dnešní bezvadnou projížďku a pomoc při výběru cest na letošní ročník Sirius Canicross Okolohradce.

Takže trénujte nejen pejsky, ale i sebe :-)

Propozice budou co nevidět zveřejněny.

Dušan