Mistrovství Evropy ECF 2016

19.01.2017 11:08

Naše ohlédnutí za úspěšným Mistrovstvím Evropy ECF 2016 v individuálních psích sportech

ManMat děkuje svému týmu za vynikající výsledky na ME 2016

Říjnové Mistrovství Evropy v canicrossu v Novém Městě na Moravě bylo pro české mushery doslova medailovou žní. Žádná jiná země si jich neodvezla tolik. A to se jich v sychravém podzimním počasí sešlo ve Vysočině hned 18. Musherů bylo přes 670. A psů? Těch bylo všude nepočítaně. Tak jak to na závodech psích spřežení musí být.

Výbornou diváckou kulisu a atmosféru ještě podpořily neuvěřitelné výkony českých sportovců. Zejména kategorie bikejering ženy byla českou doménou. A také doménou firmy ManMat, protože na stupních vítězů se umístily všechny ženy z ManMat týmu – Jana Draslarová, Linda Suchá a Nicole Marešová. Skvěle dopadl také scooter žen, kde se na prvním místě umístila Martina Štěpánková a na třetím Václava Kuříková. Martina si vybojovala zlato ještě dvakrát, v kategorii canicross a ve štafetě žen. V mistrovské kategorii canicross muži barvy ManMat týmu skvěle reprezentoval Dušan Erbs se psem Merlinem. Toužebná očekávání pak naplnila štafeta mužů, kde kromě Dušana Erbse výborně reprezentoval další „manmaťák“ Petr Fochler a doběhli si společně pro zlatou medaili. Nelze opomenout ani zlatou medaili v kategorii canirossových veteránek pro Soňu Klikarovou, která je jedním z nejvěrnějších, nejdlouholetějších a nejkrásnějších propagátorů značky ManMat.

Organizátoři v čele s Kamilou Šrolerovou a Michalem Ženíškem odvedli obrovský kus práce, a tak vše šlapalo jak švýcarské hodinky. Závodníci si kromě adrenalinových zážitků odvezli i společenský zážitek ze sobotního rautu. Diváky nejvíce nadchnul nedělní hromadný start canicrossařů, kde se v jeden moment vydalo na start téměř 70 závodníků. Na samý závěr víkendu národní hrdost pozvedl a dostatečně ukojil již zmiňovaný závod štafet.

Firma ManMat byla jedním z hlavních partnerů akce a tak na ní samozřejmě nemohla chybět. U jejího prodejního stánku se během závodního víkendu vystřídali desítky musherů z mnoha zemí Evropy. A neodcházeli s prázdnou. Kromě cenných rad a rozesmátých tváří si odnášeli kvalitní a téměř nezničitelné sportovní vybavení pro své psí miláčky a jistě i přesvědčení, že známá česká značka ve světě ostudu neudělá.

Kateřina Erbsová