Královéhradecký Sport Vejkend 2007-Okolohradce.cz 4.9.2007

10.05.2010 00:00

Královéhradecký Sport Vejkend 2007

 

Agentura Max 1 marketing připravila na první zářijový víkend další ročník sportovní akce Královéhradecký vejkend“. Pestrý dvoudenní maratón se uskutečnil 1. – 2. září 2007 v Hradci Králové u rybníku Biřička na Novém Hradci. V rámci sportovních aktivit organizátoři představili i bohatý program, včetně hudebního vystoupení kapel Fuego a Vyhoukaná Sowa.

Do soboty 1. září byl zasazen terénní triatlon Rockmachine Xterra Okolohradce, kterého se zúčastnilo 100 triatletů z ČR i ze zahraničí. Závodníci si vyzkoušeli kilometrové plavání, 30km na kole a 8km běhu. S nejlepším časem se na první příčce umístil Tomáš Petr, druhé místo obsadil Pavel Jindra a na bronz dosáhl František Žilák, z žen byla nejlepší Loubková. Soutěžilo se také ve štafetách, kde vyhrála hradecká dvojice RockMachine-Cyklomax; Tomáš Pavel plavání, horské kolo Martin Horák a během trať opět ukončil Tomáš Pavel.

Na stejný den byla připravena zajímavá novinka- Sirius Canicross Okolohradce, neboli běh se psy. Pět kilometrů dlouhou trasu zdolalo přes 70 účastníků disciplíny, přičemž se soutěžilo ve třech kategoriích; cyklisti se psy, koloběžky se psy a běh se psy.

Tradičním vrcholem Královéhradeckého vejkendu byla nedělní KED Královéhradecká 50. Klání okolo rybníku Byřicky se zúčastnilo rekordních 350 startujících v hlavním závodu na 50km a 630m výškového převýšení a 50 startujících v dětských kategoriích okolo biřicky na 1,5km. K lepším výkonům povzbuzovala výborná atmosféra a stovky fanoušků. Vítězem se stal český reprezentant v cyklokrosu Zdeněk Mlynář s průměrnou rychlostí 29:35km/h a časem 1:42:11, druhým byl Tomáš Okrouhlík, třetí příčku si vybojoval Jan Hruška a bramborová medaile padla na Martina Horáka pro defekt. V kategori půvabného pohlaví zvítězila Julie Pekarková.

Pořadatelé akci hodnotí jako velmi zdařilou s velkým počtem účastníků jak z Hradce Králové, tak z celé ČR i ze zahraničí a hodlají pokračovat v této sportovní tradici i příští rok. Těšíme se na vás!

 

 

Autor: Okolohradce.cz