Závod Maxičky-3.díl Hill´s Cup 2010

13.09.2010 19:07

Ve dnech 11.a 12. září 2010 proběhl v Maxičkách u Děčína již tradiční závod individuálních disciplín sportu psích spřežení, který byl letos třetím a závěrečným dílem Hill´s Cup 2010. Gratulace si zaslouží i členové SK Děti Severu-Vendula Pekárková dokázala zvítězit před Polskou závodnicí v bikejeringu žen, Martina Štěpánková vystoupila na nejvyšší stupeň vítězů v canicrossu žen, který byl v Maxičkách zařazen do seriálu Hill ´s Cup. Po krásném souboji v cílové rovince v závěrečné etapě Dušan Erbs nakonec podlehl o 1 sekundu Jirkovi Suchému a obsadil druhou příčku. Chuť si tak mohl spravit ve vloženém závodě Up Hill (běh do vrchu, cca 270 m, velké převýšení), kde zvítězil.

Velké ovace patří Martině Štěpánkové, která zvládla výtečně absolvovat celý pohár Hill ´s Cup 2010, tedy všech 9 etap. V seriálu,ve kterém se pořadí řádně měnilo právě po 3.závodě v Maxičkách, kde byl do závodu započítáván canicross, bylo nakonec hodnoceno 18 závodníků z původních 31. Mezi závodníky, kteří z různých důvodů nedokončili celý pohár, patřila bohužel i Vendula Pekárková. Té neumožnilo zranění absolvovat v závěrečném díle seriálu disciplínu canicross. Startovala tedy v bikejeringu bez možnosti být započítávána do celkového pořadí Hill´Cup 2010.

Ve velké konkurenci Martina Štěpánková obsadila výtečnou druhou příčku v absolutním pořadí mužů a žen. Porazit jí v součtu časů dokázal jen celkový vítěz Jiří Suchý. Takže Super a díky.

Výsledky   Maxičky 2010 , Up Hill Maxičky , Hill´s Cup 2010 celkově

 

 BKJW

CCW

CCM

Hill ´ s Cup 2010