Biřičku ovládnou pejsci a odrážedla-Deník 14.9.2013, Radnice 29 2013

07.10.2013 22:25

Druhý zářijový víkend už sedm let v Hradci Králové patří pejskům. Ani tentokrát tak už nikoho nepřekvapí, že se hradecká Biřička rozezní jejich štěkotem na akci Manmat Canicross Okolohradce. Po loňské odmlce, kdy se závody konaly kvůli letní větrné smršti u Europarku se pejci vrací zase více do přírody a určitě se bude na co koukat.

Akce vypukne v sobotu 14. září v pravé poledne a bude pokračovat v neděli od devíti hodin. A co můžete vidět? Nejlepší české mushery se svými psími parťáky v kategoriích canicross (běh se psem), bikejöring (jízda na kole se psem) a scooter (jízda na koloběžce s jedním či dvěma psy). Ale nejen to – zaběhat si můžete přijít i vy sami a vůbec nezáleží na tom, kolik je vám let. Připraveny jsou závodní tratě od nejmenších závodníků (50 metrů) až po ty, kteří si svou kondičku chtějí vyzkoušet naplno. Prezentace závodníků je na oba dva dny v sobotu 14. 9. 2013 od 10:00 hodin do 11:30 hodin.

Organizátoři si na tento ročník opět připravili nějakou novinku. Letos je jí terénní závod předškolních dětí na odrážedlech, kterým celý sportovní víkend začne. Poměřit své síly si tak mohou i děti, které čtyřnohého kamaráda doma nemají. A odměnu dostane opravdu každý.

Tradičně divácky neatraktivnější bývá „Vlastíkovo plavání“, kdy pejci se svými majiteli musí zdolat vzdálenost asi 300 metrů v rybníku Biřička. Plavat se bude v neděli po jedenácté hodině a poté proběhne i vyhlášení výsledků.

Jako každý rok je pro všechny závodníky připravena i bohatá tombola.

Více informací o závodech, přihláškách a přesném harmonogramu víkendu se dozvíte na stránkách detiseveru.webnode.cz.

Kateřina Erbsová