Info 2010

  •  4. - 5. 9. 2010
  • Hlavní závod byl zařazen do republikového poháru Hill´s Cup 2010. V hradeckém závodě byla započítávána disciplína Scooter1.
  • V rámci dvoudenního sportovního klání "Sirius Canicross Okolohradce 2010", za krásného, téměř letního počasí, proběhly na Biřičce v Hradci Králové tři dílčí závody - „Sirius Canicross Okolohradce“ (hlavní závod individuálních disciplín sportu psích spřežení), „Hill´s canicross pro celou rodinu“ (běžecký závod se psy pro děti, mládež a příchozí dospělé) a celá akce byla zakončena plaveckým závodem se psy pro širokou veřejnost nesoucí název „Vlastíkovo plavání okolohradce“.
  • Téměř půl roční přípravy byly zdárně zúročeny. Akce byla úspěšná snad po všech stránkách-ideální počasí, závodníky chválené tratě a prostředí areálu, které je dobře dostupné široké divácké veřejnosti, nabitý doprovodný program ve formě ukázek agility, dogdancingu a vodního zorbingu pro všechny zdarma, bohaté občerstvení pro závodníky a samozřejmě perfektně pracující tým pořadatelů. Na letošním ročníku bylo uskutečněno dohromady téměř 140 startů. Již toto je rekordní účast hradeckého závodu a i jedna z největších účastí na závodech psích spřežení pořádaných za poslední roky u nás v republice. Tuto již tradiční akci, která již během čtyřech let vešla v podvědomí hradeckých obyvatel a závodníků z celé České republiky, letos shlédlo během dvou dnů na 200 diváků. Velmi početná byla i závodní výprava z Polska.
  • Pro závodníky bylo připraveno velké množství hodnotných cen od partnerů akce, bohatá byla již tradiční tombola pro diváky i závodníky.